Отворена е Белата градина во палатата Кенсингтон

По повод дваесетгодишнината од смртта на Леди Ди, во склоп на палатата Кенсингтон за јавноста конечно е отворена градината посветена на трагично загинатата принцеза.

Влезот во Белата градина (The White Garden) е бесплатен за посетителите кои во кралската градина можат да уживаат до почетокот на септември.

Принцезата Дајана се смета за една од најсаканите принцези и тоа н само во Велика Британија, туку и во целиот свет. Градината која и е посветена е создавана цела година, а во неа сега има преку 12000 цветови воглавно во бела боја. Централното место се насадени лалињата Дајана, посебен вид кој е настанат токму во нејзина чест.

Моден додаток од кој Кејт Мидлтон НЕ се одвојува со години >>

Менито на Лејди Ди – каква храна обожавала да јаде омилената принцеза на Велика Британија >>