Ана Винтур, уредничката на американското издание на модната библија, Вог, позната е како страв и трепет во модниот свет, а кој ќе се замери со неа дефинитивно не си поминува добро.

Прочитајте кое парче таа го смета за досадно.

Ана Винтур, уредничката на американското издание на модната библија, Вог, позната е како страв и трепет во модниот свет, а кој ќе се замери со неа дефинитивно не си поминува добро. Но, овој пат не станува збор за никаква расправија или скандал, туку за тоа дека токму таа неодамна ја коментираше денешната мода и што од неа очекува по изгледаните ревии на престижните Модни недели, а едно парче го нарече досадно.

„Дизајнерите како Миуција Прада секогаш ги поместуваат границите и се обидуваат да ни покажат нешто поинакvo со кое ќе не инспирираат. Во овој момент достапни ни се најразлични производи, но потребна ни е емотивна мода, која ќе не натера да сонуваме, а не само уште една досадна кожна јакна во беж боја“, изјави Ана.

Секако дека таа никогаш не ја носела, но носи кожни јакни во впечатливи бои и украсени со крзно или некои други додатоци, поради кои не изгледаат досадно.

Но без разлика на тоа, веруваме дека многу жени и понатаму радо ќе ги носат своите кожени јакни, бидејќи тие се нешто што можеме да ги носиме во најразлични пригоди, т.е. едно од оние модни парчиња кои можеме да ги носиме буквално со сé.

Што мислите вие?