Родена во Македонија во 1989 година и живеела тука до својата шеста година.

beba

Албанката Bebe Rexha или Блета денес е една од најпознатите пејачки во Америка.  Малкумина знаат дека најезините родители се Албанци, но потекнуваат од Македонија. Татко ѝ е од Гостивар, мајка ѝ од Дебар. Родена е во Гостивар како Блета Реџа, но подоцна се преселила во Њујорк. Често изјавува дека се гордее на своето македонско-албанско потекло и на родните градови на своите родители.

beba1

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?