Не гласав, а кога би гласал, би гласал токму за нив!

А не гласав токму затоа што не беа дел од големата опозиција, а само во таков случај можеби ќе гласав за СДСМ, а вака мојот глас ќе беше изгубен глас (освен ако не верувам дека така е најдобро, бидејќи што ќе правеше СДСМ ако победеше?! Како тогаш ќе ги процесираа случаите произлезени од бомбите?! Зарем мислите дека некој друг, освен Груевски може да ја истурка до крај работата со СЈО без да има големи немири?!) Не гласав и затоа што им беше отстапен доволен простор на провладините медиуми, (што исто така е симптоматично само по себе нели?), па дури и ги апсеа како би им го подигнале рејтингот. Иако, да бидеме 100 % искрени, и да беа дел од опозицијата –не знам дали и тогаш некој скептик како мене би гласал за нив.

Да го видов ова на време, можеби и ќе се предомислев!

Најверојатно НЕ. Но, без разлика на мојот глас (бидејќи најверојатно не гласав, и затоа што не бев во можност да гласам!), но со нивните гласови СДСМ најверојатно пирово ќе победеше, а „режимот“ ќе паднеше. Многу поубедливо.

Отворено писмо до Илија Димовски: „За која и за каква служба работите вие, господине Димовски >>

А зарем тоа не беше и нивната цел?

Па, кој изгуби? Нашите?! Вашите?! Сите?!

А кој победи?

Робин Худ Џуниор

Божјите заповеди според Груевски и новите вмровци >>