Верувале, или не, овие деновие главниот град Скопје наликува на Готам Сити од филмот на познатиот Бетмен.

Виското загадување со штетните PM10 честички никого не оставаат рамнодушен. Еден скопјанец се сетил да постави мала камера на дрон и да ја фотографира скопската населба Аеродром, во делот кај зградите на Џевахир Холдинг. Како што можете да видите и сами од сликата, реултатите се застрашувачки. Граѓаните дишат отров.

vozduh