Многумина се прашуваат како да го зголемат либидото на брз начин.

 libido

Многумина се прашуваат како да го зголемат либидото на брз начин. За таа цел, ние денес ви предложуваме неколку начини.

 

1.Намалете го стресот

 

Стресот е наменет за да го намали либидото и кај жените и кај мажите. Стресот постои за да не држи подготвени и фокусирани на „заканата“, така што не можеме да се фокусираме на „заканата“ и сексот во исто време.

 

2. Не претерувајте со алкохолот и цигарите

 

Секако малку алкохол може да ви помогне да се опуштите, но многу алкохол може да води до екстремна надразнетост, што може да биде контрапродуктивно за страсно или нежно водење љубов.

 

3. Најважна е фантазијата

 

Многу лесно може да западнете во сексуална рутина, а тоа секако нема да се одрази поволно на вашиот сексуален живот. Одвојте време во денот, можеби некој час пред спиење, за да ги затворите очите и да си замислите како водите љубов.

 


Booking.com