Покрај тоа што сексот прави да се чувствувате задоволни, тој носи и многу здравствени придобивки.

 sex

Покрај тоа што сексот прави да се чувствувате задоволни, тој носи и многу здравствени придобивки. Еве некои од нив, кои ќе ве поттикнат почесто да имате секс со вашиот партнер.

1. Го зајакнува имунолошкиот систем

Едно истражување покажало дека оние кои водат љубов еднаш до два пати неделно, имаат значително подобар имунолошки систем во однос на настинка и грип, за разлика од оние кои апстинираат или го имаат поретко.

2. Ги намалува болките

Стимулацијата на г-точката за време на секс може да ја намали главоболката, менструалните болки, па дури и некои хронични болки.

3. Го намалува ризикот од рак на простата

Кај жените во периодот после менопаузата, редовниот секс може да го спречи атрофирањето и сушењето на вагината. Причината за тоа е тоа што кај жените кои имаат редовна сексуална активност, поголем број природни естрогени циркулираат во телото, кои го заштитуваат вагиналното ткиво.


Booking.com