Можете ли да замислите секс без бакнување во уста?

baknuvanje

Можете ли да замислите секс без бакнување во уста? И што би преземале доколку забележите дека партнерот избегнува да ве бакне? Бакнувањето и сексот се најголеми показатели за интимноста и за многумина се неодоливи. Меѓутоа, некогаш се случува некои да сакаат секс со една личност, но не и бакнување. Сексологот Клинт Картер открива што точно значи тоа. „Ако е секс за една вечер или едноставно ваш прв секс, многу е веројатно мажот да избегнува и интимно поврзување за вас. Тоа е знак дека не сака вашиот однос да се развива во подлабок правец. Меѓутоа, ако веќе сте во сериозна врска, а забележувате дека партнерот избегнува бакнување, значењето најверојатно е многу безопасно. Запаметете дека машкиот мозок е создаден и функционира така што со проблемите и задачите се носи едни по едни, а тие не умеат да прават повеќе работи истовремено. Така, ако акцијата е во тек, најверојатно тој е насочен на тоа, а бакнежите не му се ниту толку важни. Затоа, ако вашето момче никако не ве бакнува, бакнете го вие него и потсетете го и на тој детаљ. Ако и понатаму не ги сфаќа вашите сигнали, тогаш зборувајте со него, но дури после сексуалниот чин.“


Booking.com