Како што покажува една студија спроведена од германски научници, жените не треба да се грижат дали имаат целулит или вишок килограми, односно дали ќе ја срушат сликата за себе која ја замислил мажот.

sex

Како што покажува една студија спроведена од германски научници, жените не треба да се грижат дали имаат целулит или вишок килограми, односно дали ќе ја срушат сликата за себе која ја замислил мажот. Тоа е така затоа што дури 70% од мажите во текот на сексот својата партнерка ја гледаат директно во очите. Зошто го прават тоа? На тој начин тие откриваат колку таа ужива во сексот, што најмногу ѝ одговара...

Кога во нејзините очи гледаат задоволство, тие стануваат посамоуверени.

Сепак, мала разлика постои во сексот без обврски и во оној во врска, што сепак е логично. Кога прв пат доаѓа до сексуалниот чин, мажите повеќе се фокусирани на лицето. Понатаму, колку повеќе се во врска, мажите повеќе се насочуваат само на уживањето.

sex

Важно е жените да знаат дека тоа уживање ним им е многу значајно, па детаљот кој жените го сметаат за свој недостаток, мажите воопшто и не го забележуваат. Загрижените жени треба само да се опуштат и повеќе да веруваат во своите квалитети и во чувствата на партнерот!


Booking.com