Резултатите од една анкета на која одговарале над 500 мажи и жени, говори дека дамите премногу често им „дозволуваат“ на своите партнери да доживеат оргазам во првите пет минути, додека тие не се ниту загреани.

 orgazam

Резултатите од една анкета на која одговарале над 500 мажи и жени, говори дека дамите премногу често им „дозволуваат“ на своите партнери да доживеат оргазам во првите пет минути, додека тие не се ниту загреани. Дури 23% од испитаните дами рекле дека често им се случува мажот да доживее оргазам и во првите две минути.

Само оваа вештина ви гарантира најдобар секс >>

Доколку и вие се пронаоѓате во некоја од овие ситуации, тогаш постојат неколку трикови со чијашто помош можете да му помогнете на партнерот да ја одложи ејакулацијата.

1. Предложете му загревање

Иако ви звучи сосема погрешно, предложете му на партнерот да мастурбира пред да се состане со вас. Со тоа дополнително ќе се загрее за она што претстои, а доколку сексот следува за кратко време, секако ќе трае подолго. Сето ова не важи доколку партнерот е еден од оние мажи кои може да имаат само еден однос дневно.

2. Загрејте се и вие

Друга варијанта е да му предложите на партнерот и вие да мастурбирате пред односот, и тоа пред него. Со тоа ќе добиете почетна предност и добро ќе се загреете за акцијата која следува.

orgazam

3. Преземете контрола

Мажите кои имаат проблем со прерана ејакулација, во најголем број случаи избегнуваат да зборуваат за својот проблем. Доколку и кај вас се случува ова, можете да му помогнете, а притоа да го избегнете разговорот кој е непријатен за него. Така, што почесто практикувајте каубојска поза, во која вие сте врз него, за да можете да ја контролирате ситуацијата и да го намалите ритамот кога ќе видите дека се приближува кон оргазам.

Ти беше најубавата работа што ми се случила во животот... 

Исто така денес пазарот е преплавен со презервативи и спрееви кои помагаат во одложувањето на ејакулацијата, па можете да експериментирате и со нив.

4. Направете пауза

Кога ќе видите дека партнерот се приближува до оргазам, предложете му да направите пауза од неколку минути. На овој начин секако ќе го продолжите траењето на односот, а во меѓувреме можете да се забавувате со играчки за возрасни, за да го одржувате расположението.


Booking.com