Ако сте верувале дека сексуалното задоволство зависи од големината на половиот орган или должината на траењето на односите, тогаш грешите.

 1 sex

Ако сте верувале дека сексуалното задоволство зависи од големината на половиот орган или должината на траењето на односите, тогаш грешите. Едно истражување покажало дека сосема друга работа е клучна во креветот. Имено, експертите велат дека само една работа гарантира сексуално задоволство, а тоа е целосното предавање. Всушност, тоа се однесува на фокусирање на текот на сексуалниот однос, чувството на длабока еротска интимност, добра комуникација, искреност и желба за задоволување. Повеќе испитани парови ја навеле целосната предаденост и фокусираност како најважен елемент при сексуалното искуство, затоа што потенцира меѓусебно почитување, прифаќање и нежност.

Резултатите од анкетите изненадиле многумина, затоа што очекувале работите да бидат сосема покомплицирани.

 

 


Booking.com