matte

Одговорот на ова прашање го даде едно истражување од Канада

Секс еднаш неделно или зголемување на платата од 50.000 долари?

Ако му веруваме на едно ново истражување кое беше спроведено во Канада, и двете работи подеднакво ќе ве направат среќни.

Позната ви е 69 позата во сексот, но погледнете ја оваа која е уште поефикасна од неа >>

Секако станува збор за чувство на среќа и задоволство од животот, а споменатото истражување е спроведено во неколку етапи – прво онлајн, на 335 Американки кои се прашани колку често се бакнуваат, а потоа и колку често водат љубов и колку се среќни. Истата работа подоцна е повторена и со 74 парови од Сан Франциско.

Потоа целата приказна се пресели во Швајцарија каде 106 парови водеа дневник на среќа кој покажа дека колку повеќе имале секс во период од 10 дена, толку повеќе биле среќни (ние искрено воопшто не сме изненадени од овој генијален податок! Вие?)

Бруталната вистина за која никој не се осмелува да зборува: љубовта не гарантира добар секс >>

Како стигнаа до износот од 50.000 долари не е објаснето, но барем го потврдија она што веќе го знаевме – сексот нé прави среќни. Искрено се надеваме дека шефовите, кога ќе го прочитаат ова, наместо зголемување на плата, нема да почнат да нудат секс.

Или пак ова правило не важи кај нас. Што мислите вие? :)

barate


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com