Зошто се впуштате во орален секс? Дали бидејќи е предигра или навистина уживате во тоа? Неодамнешното истражување вели дека има многу повеќе наука во тоа зошто сакаме орален секс, од самото тоа дека води кон водење љубов.

Сте слушнале дека науката објаснува дека луѓето имаат потреба од пенетративен секс поради еволутивната побуда за репродукција, но оралниот секс е малку поинаков, барем според студијата објавена во "Journal of Reproductive Immunology".

Според ова истражување, жените сакаат да пружаат орален секс бидејќи голтањето на спермата на мажите им помага на нивните тела да се навикнат на неговата ДНК.

Ова, понатаму им помага на жените за време на бременоста, бидејќи нивното тело нема да ја чувствува спермата како "непозната", што очигледно е причина за многу проблеми при бременоста. А, што се однесува до мажите, друго истражување објавено во "Evolutionary Psychology" открива малку поинакви намери кај нив, а тоа е да ги спречат жените да не изневеруваат. Колку и да ви изгледа чудно, оваа студија тврди дека колку повеќе орален секс добиваат жените, толку помалку ги изневеруваат своите партнери.

 


Booking.com