Ако мислевте дека сексот игра мала и незначителна улога во вашиот брак, тогаш се лажете.

seks1

Ако мислевте дека сексот игра мала и незначителна улога во вашиот брак, тогаш се лажете. Имено, истражувачите утврдиле дека половиот акт всушност се одразува врз емоционалната приврзаност меѓу паровите и ветува задоволувачки и долгорочни односи. За жал, според податоците на Меѓународното друштво за сексуална медицина, помалку од 24% од семејните луѓе имаат секс 4 или повеќе дена во неделата. Кај останатите милувањата под покривката би можеле да се класифицираат и како привидение. Мелцер и неговите колеги велат дека половиот акт нè полни со долг период на сексуално задоволство, кое го зголемува и задоволството од врската. Теоријата им се крепи на експериментално истражување меѓу 214 брачни парови во различна фаза од бракот. Волонтерите требало да пополнуваат посебни прашалници и да известуваат детално за својот интимен живот. Така научниците дошле до заклучок дека љубовната определба нè полни со ентузијазам и восхитување кон другиот за два дена напред.

seks1

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?