Топло – ладната салата од лигни, со која своевремено сите не воодушеви големиот мајстор на кујната и готвењето, господинот Stephan Macchi, се уште е вистински хит во светот на гастрономијата.

Read more...

Помеѓу ’сладокусците‘ и гурманите во целиот свет, шатката е омилена на сите начини – и како едноставна печеница, на пекиншки или пак на елегантен француски начин во сос од портокал. 

Read more...

Одлично освежување за овие се уште топли летни денови.

Read more...

Печено свинско каре во рерна на ваков начин можете да го послужете топло, но ќе биде извонреден и како ладно печење. Тогаш со него ќе можете да послужите поразлични додатоци за прилогот.

Read more...

За сите љубители на тиквички!

Read more...

Откако ќе го исчистиме оризот, го миеме и вариме во солена вода. Зготвениот ориз го миеме уште еднаш со ладна вода и потоа го цедиме.

Read more...

Kраставицата треба убаво да се измие, па да се исече на ситни коцки и да се измеша со кисело млеко или павлака.

Read more...

Сварените јајца ги лупиме и сечеме на кругови. Краставиците треба убаво да се измијат, па во зависност од тврдоста на кората ги сечеме излупени или неизлупени.

Read more...

Најпрво треба краставиците добро да се измијат, а доколку се млади не мора да им ја отстрануваме кората и неизлупени ги сецкаме на тенки кругови.

Read more...

Добро ја миеме салатата со студена вода и ја сечеме на резанки. Во сад го ставаме киселото млеко и му додаваме шеќер, масло, сол и потоа малку ги мешаме.

Read more...

barate


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?