loading...

kiliiДекриминализација наместо линч! Отворен ум наместо жигосани општествени ренегати!  Повеќе емоционалност и лично доживување кон појавите од секојдневието, отколку брутален рационализам. Слобода и среќа за сите, наместо лица, ’ишарани‘ со отсуство на емпатија и лична исполнетост и задоволство...

Read more...

tunelceОд светлина на крајот од тунелот, поминување на целиот живот пред очите до астрални искуства, описите на луѓето кои се нашле во близина на смртта, но ú ’побегнале‘, се добро познати во целиот свет.

Read more...

Постои правилен и погрешен начин да се направат дури и наједноставните нешта, вклучувајќи ставање алишта во машината за перење.

Read more...

На сите луѓе од целиот свет, понекогаш, во сонот, им се случува да почуствуваат како некој да им седи на градите и да не им дозволува да дишат.

Read more...

rodenden naslovna

Научник од Харвард открил кога се раѓаат најголем број на луѓе.

Read more...

По повеќедецениски истражувања на делфините, научниците се убедени дека делумно успеале да го дешифрираат нивниот „говор“.

Read more...

На 23 октомври 1893 гоина, во куќата на солунскиот книжар Иван хаџи Николов во Солун се собрале шестмина млади мажи за да ги состават основите на она што подоцна треба да биде симбол и знаме на борбите на Македонците за слобода.

Read more...

Постојат неколку знаци кои можат да ви откријат дека сте поинтелигентен од луѓето кои се наоѓаат во вашата околина.

Read more...

princvilijamКако што цела Британија се подготвува да го слави раѓањето на кралското бебе на Вил и Кејт, англискиот портал Мери Клер не потсетува сите на детството на Принцот кој што треба да стане татко, Вилијам...

Read more...

Во една градинка во градот Барнаулу кај Новосибирск, каде температурите многу често знаат да паднат и до 30 степени под нулата, секој ден во текот на годината децата се капат во студена вода облечени во костими за капење.

Read more...

barate

    Кликни тука и внесете го Вашиот субјект бесплатно >>

loading...
Loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

loading...

 

ПОПУЛАРНО