Нездравата љубов е немоќна и себична.

 1 ljubov

Нездравата љубов е немоќна и себична. Таа е неодговорна, незрела и зависна. Зад неа постојат манипулации. Таа е удар кој ќе го паметите долго. Нездравата љубов поттикнува лажна надеж и го запира вашиот раст и развој, како личност, така и заедничкиот. Нездравата љубов е како дрога.

Наспроти ова, здравата љубов е избор. Таа е нешто што самите го избирате да го дадете како подарок. Има и ветувања, но такви кои ве обликуваат како личност и ве зајакнуваат. Таа е многу силна, но независна. Здравата љубов е трпелива, љубезна и умее да ве научи на вредностите во животот. Здравата љубов бара огромна количина одговорност, која вклучува комуникација на сите полиња, но и активно размислување.

Здравата љубов гради доверба. Здравата љубов е ретка, но ВОЗМОЖНА!

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?