Во наредните неколку денови обидете се да го направите следново и видете како се менува вашата реалност.

Во наредните неколку денови обидете се да го направите следново и видете како се менува вашата реалност. Всушност, што мислите дека луѓето ви го скратуваат вам, подарете им го вие тоа на нив. Без разлика дали е тоа некој пофален збор, благодарност, помош, грижа... Го немате сето ова? Само однесувајте се како да го имате и сето тоа ќе ви се врати самото од себе. Набрзо откако ќе почнете да давате, ќе почнете и да примате. Не можете да го примите она што не сте го подариле. Одливот носи прилив.

Сето она што мислите дека светот ви го скратува, вие го поседувате. Но, само доколку не дозволите тоа да се одлие, нема да бидете свесни што имате во себе. Сето ова е искажано во Исусовите зборови: „Дајте и ќе ви се даде“. Почнете со препознавање и со привлекување на работите надвор од вас. Внесете живот во сите работи. Прифатете ја топлината од сонцето на своја кожа, погледнете ја убавината во моментот кога ќе гризнете сочно овошје или кога ќе бидете сосема влажни од силниот дожд...

Отсега па натаму пробајте да им ги давате на луѓето оние работи кои мислите дека ви се скратени. Ако мислите дека ви недостига внимание, работете на тоа што повеќе да подарувате внимание. Тогаш ќе добиете уште повеќе. Дарувајте многу и многу ќе ви се врати.

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?