Интелигенцијата е особина која му отвора многу врати во животот на оној кој ја поседува.

citati

Интелигенцијата е особина која му отвора многу врати во животот на оној кој ја поседува. Таа може да се дефинира и обликува на различни начини, но едно е јасно: Интелигенцијата е водилка низ патот на човекот. Погледнете ги овие прекрасни цитати наменети за интелигенцијата.

„Знам дека сум интелигентен, затоа што знам дека ништо не знам.“ – Сократ

„Интелигентната личност никогаш не се плаши ниту пак е засрамена да ги пронајде грешките во нејзиното разбирање на нештата.“ – Б. Х. М.

„Интелигенцијата е вид на вкус: Вкус за идеи.“ – С. Сонта

„Секаде каде што работат паметните луѓе, вратите се отклучени.“ – С. Возниак

„Бидете попаметни од останатите, но не им го кажувајте тоа.“ – Х. Џ. Браун

„Не излегувајте од дома без својот меч – вашиот интелект.“ – А. Мур

„Вистинскиот знак за интелигенција не е знаењето, туку имагинацијата.“ – А. Ајнштајн

„Интелигенцијата не е ништо без восхитот.“ – П. Клаудел

„Навистина ѝ се восхитувам на интелигенцијата на една жена, на нејзината личност. Убавината не е доволна.“ – Р. Кавали

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?