Секое случување во животот има своја цел, сѐ има своја смисла и кога-тогаш ќе откриете зошто токму вам ви е испратен тој товар да го носите на вашите плеќи.

taga

Секое случување во животот има своја цел, сѐ има своја смисла и кога-тогаш ќе откриете зошто токму вам ви е испратен тој товар да го носите на вашите плеќи. Љубовни рани, изгубени луѓе, неостварени соништа… Сѐ доаѓа во вистинскиот момент, учејќи ве на нови животни лекции, помагајќи подобро да го разберете вашето постоење. Не дозволувајте ваквите случувања да ве вратат назад, на точката од каде сте почнале. Останете смирени дури и додека бродот се наоѓа во средина на бура. Не размислувајте, ако не се чувствувате способни за тоа. Не дејствувајте. Само почекајте да помине, зашто сѐ поминува. Поминува невремето, доаѓа сонце, доаѓаат нови можности, нови избори. Можеби во вас ќе остане празнина која никој не ќе може да ја пополни, но и од неа извираат животни мудрости кои треба да се обидете да ги сфатите. Запаметете дека во животот мора да постои место и за тагата, зашто таа е еден од најголемите учители чија моќ не треба да ја потценувате!Љубовни рани, изгубени луѓе, неостварени соништа… Сѐ доаѓа во вистинскиот момент, учејќи ве на нови животни лекции, помагајќи подобро да го разберете вашето постоење. Не дозволувајте ваквите случувања да ве вратат назад, на точката од каде сте почнале. Останете смирени дури и додека бродот се наоѓа во средина на бура. Не размислувајте, ако не се чувствувате способни за тоа. Не дејствувајте. Само почекајте да помине, зашто сѐ поминува. Поминува невремето, доаѓа сонце, доаѓаат нови можности, нови избори. Можеби во вас ќе остане празнина која никој не ќе може да ја пополни, но и од неа извираат животни мудрости кои треба да се обидете да ги сфатите. Запаметете дека во животот мора да постои место и за тагата, зашто таа е еден од најголемите учители чија моќ не треба да ја потценувате!

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?