Мајката со својот седумгодишен син шетала по плажата.

ljubov

Мајката со својот седумгодишен син шетала по плажата.

Во еден момент детето прашало:

- Мамо, како се чува љубовта?

Мајката малку се замислила, па му рекла:

- Земи од песокот и стисни го во раката.

Детето ја послушало, го стискало песокот во раката, но колку повеќе стискало тој повеќе истекувал меѓу прстите.

- Но, мамо, песокот ми бега - рекол малиот.

- Знам, сине. Ајде сега убаво отвори ја раката.

Детето ја послушало, но во тој момент дувнал ветер и му го однел сиот песок од раката.

- Ниту вака не можам да го задржам песокот, мамо!

ljubov

На тоа мајката со насмевка рекла:

- Ајде сега повторно земи малку песок во раката, но држи ја дланката во форма на лажица, така да биде доволно затворена да го заштитиш, и доволно отворена тој слободно да стои на неа.

Момчето направило како што му објаснила мајка му и песокот му останал во раката - доволно заштитен од ветрот да не го оддува, а и слободен да не се лизга низ прстите.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?