Едно мало девојче поминувало со нејзиниот татко преку еден мост.

 doverba

Едно мало девојче поминувало со нејзиниот татко преку еден мост. Татко ѝ бил исплашен, па ѝ рекол на девојчето: Те молам држи ми ја раката, за да не паднеш во реката. Малото девојче на тоа одговорило: Не татко, ти држи ми ја раката. Што е разликата? - збунето прашал таткото. - Има голема разлика тато. Доколку јас ја држам твојата рака и нешто ми се случи, има шанси да ти ја пуштам раката. Но доколку ти ја држиш мојата рака, со сигурност знам дека што и да се случи, ТИ НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА ПУШТИШ МОЈАТА РАКА !!!

doverba

Таткото бил изненаден од овој одговор, се наведнал и ја зел ќерката во своите раце, ја прегрнал, а потоа смело преминале преку другата страна.

Поука: Во секоја врска, довербата е најважната работа која ги поврзува двајцата.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?