Тајната на добриот изглед отсекогаш се криела во ставот и самодовербата, а тоа сега го потврди и едно неодамнешно истражување.

Жените во доцните дваесетти и раните триесетти години имаат нешто што на младите девојки им недостасува – самодоверба и тоа е она што ги прав да изгледаат привлечно. Според ова истражување тие се на врвот на својата убавина и привлечност во 31 година. Со годините личностите стануваат свесни за своите квалитети, а жените дотогаш веќе имаат развиено свој сопствен стил на облекување и шминкање со кој се издвојуваат од толпата.

Што значи емоционално изневерување и дали е полошо од обичното изневерување? 

Жените во доцните дваесетти и раните триесетти години имаат нешто што на младите девојки им недостига – самодоверба, и тоа е она што ги прави привлечни, покажа анкетата која беше спроведена на повеќе од 2000 мажи и жени. Со тоа потврдено е она кое што веќе со годни се зборува – убавината на поединците многу повеќе зависи од ставот и од тоа како себе се доживуваат, отколку од физичките карактеристики. Околу 70 отсто од испитаниците за клучен факт кој жените ги први привлечни ја означи самодовербата, 67 отсто физичката убавина, а за 47 отсто од испитаниците секси жена е онаа која има стил.

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?