ban2

Не дозволувајте тагата и депресијата да ве совладаат.

taga1

 

#1

„Смирете ги вашите мисли. Исклучете ги. На празниот екран од вашиот ум проектирајте ги сликите од вашите постигнувања, задоволства, успеси и среќата која ви претстои. Бидејќи таа сигурно доаѓа, како што е сигурно дека сонцето ќе изгрее наутро, иако не се гледа од облаците.“

#2


„Верувајте во себе. Во тоа верување, дозволете си да боледувате. Склопчете се во мракот и слушајте психоделична музика. Истуркајте го до крај тој страв, очај и понижување. Немојте да ја лижете раната, додека крвта не престане да тече. Бидете 100% присутни во ужасите на мракот. Кога ќе здогледате точка светлина, ќе потрчате кон неа и ќе бидете свесни дека повеќе од сè сакате да живеете и повторно да ја почувствувате опојноста на радосното дишење.“

#3


„Потребно е некое време за да заздравите и да се излечете и повторно да станете способни да чувствувате радост и со жар да го давате вашиот придонес за светот. За тоа време повлечете се колку што можете, често медитирајте, легнете и само дишете, слушајте го вашето срце, чувствувајте го вашето тело. Присутни сте, живи сте, животот е чудесна сила која повторно ќе ве крене на нозе и ќе посакате да играте, скокате, трчате…“

 

#4


„Прифатете ја одговорноста. Можеби нема да можете да спречите да се случи најлошото, нема да можете да ги предвидите ни последиците на вашите постапки, нема да можете да се заштитите од повредување и искористување, но ќе ја имате вашата одговорност кон себе. Ќе можете смирено да се соочите со она што доаѓа и да го направите она што е најдобро за вас во секоја ситуација – бидејќи само вие сте одговорни да се чувате себе, никој друг нема да го направи тоа.“

#5


„Кога вашиот живот ќе стане мрачна пештера со влажни ѕидови, не внесувајте светилка внатре, не распространувајте простирка, не покривајте се за да не ви биде ладно – не правете од пештерата удобна зона. Нека ви биде грозно, студено, нека ве глочкаат камењата и нека ве плаши мракот. Во еден момент ќе станете и ќе излезете од таму. А, потоа исправете се. Баш како и кога човекот излегол од пештерата.“

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?