Не те сакам затоа што си совршена, туку затоа што се бориш да бидеш мајка, жена и сопруга.

 mazh

Не те сакам затоа што си совршена, туку затоа што се бориш да бидеш мајка, жена и сопруга. Секогаш кога ќе се насмееш, јас се заљубувам во тебе. Знаеш дека ми треба многу за да изберам нешто, но избрав да бидам само со тебе до крајот на својот живот.

Те сакам затоа што секогаш доцниш и никогаш не ја затворуваш вратата зад себе. Го сакам тоа. Затоа што тогаш сум сигурен дека ќе се вратиш. Те сакам затоа што го прифаќаш моето минато. Поради сите недосонети соништа кои заедно ги сонуваме. Мојата љубов е толку мала кога ќе ја споредба со твојата кон нашите деца.

Те сакам затоа што се откаже од виткото тело за да родиш дете. Секогаш имаш едно резервирано место за моите непредвидени ситуации. Во овој свет на порази, ти си моја победа. Ти си моето сонце и кога е ноќ. Јас сум ништо, но со тебе сум сѐ.

Ти си мој почеток, средина и крај, цело мое битие и „,мотор“ поради кој сум жив. Сите мои потешкотии ти со задоволство ги носиш на своите плеќи.

Да не те сретнав тебе, моето постоење не би имало цел. Само ти го заслужуваш моето почитување. Ти си мојата смисла во овој бесмислен свет. Радост во жалоста. Бела точка во црнило. Од среќа не спијам. Моето срце е исполнето кога ќе ја видам како спие на моите гради. Не се плашам од гласна смеа, затоа што со тебе тивка среќа и радост нема. Со тебе нема неостварен сон, сѐ е можно и толку убаво. Со тебе ништо не е далеку.

Премини на следната страна >>

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?