Најголемите британски физичари ја предупредуваат владата да бидат подготвени бидејќи во наредните 100 години ќе се случи првиот контакт со вонземјаните.

„Мислам дека ќе откриеме живот на некое друго место и тоа ќе се случи во наредното столетие“ – изјави Jocelyn Bell Burnell на конференцијата Euroscience Open Forum во Даблин.

„Прашањето е кому тогаш прво да кажеме? На новинарите, на премиерот, на папата? Уште од сега треба да размислуваме за тоа“ – изјави Jocelyn Bell Burnell на оваа конференција.

Инаку, според едно испитување во Англија 44 проценти од испитаниците веруваат дека постојат зелени суштества надвор од нашата планета.

Што се однесува до научниците, нивното мислење е поделено. Едни од нив сметаат дека нашата планета не би требало да ја делиме со никој друг, особено не ако во предвид го земеме човечкиот вид и добро го анализираме сето она во што сме се развиле. Во тој случај ќе дојдеме до заклучок дека интелегентниот живот може многу лесно да се развие во нешто што не сакаме да го видиме.

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?