alt

Какво дејство имаат психоделичните супстанци врз мозокот и развојот на човекот и неговата еволуција уште од праисторијата? Овој документарен филм наречен “The Stoned Ages” нi дава факти разгледани од многу временски периоди и од различни агли ја разјаснува вистината за користењето на ваквиот вид „дроги“...

Научно е докажано дека уште од праисторијата, нашите предци конзумирале печурки кои содржат псилоцибин, и доста научници тврдат дека тоа е клучната причина која го поттикнала нивниот ментален и духовен развој, како и има голема улога во нашиот опстанок до денешно време. Праисторискиот човек цртал вакви печурки врз ѕидовите од пештерите? Употребата на психоделични средства не прави попаметни?

Индијанците ги нарекувале „Ангели“, дрогите за кои не знаеме дали допринеле повеќе да ни помогнат или да ни наштетат... Кава улога имаат тие во нашиот генетски код и какви докази се клучни за нашиот поглед кон ваквите супстанци? Дали психоделиците се дрога или лекови, или ако се лекови се добри или лоши, како што велат нашите предци...

И кога веќе е сигурно дека сите големи цивилизации пред нас користеле психоделични и опојни средства, со каква намена ги користеле иако биле свесни за нивното дејство, дознајте повеќе во прилогот што следува!

Види ја нашата нова WELCOME страница на Facebook.

Врати се на првата страна.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?