ban2

Eте, преживеавме уште еден крај на светот. Имено, 08.11.2011 беше новиот конечен датум кога ќе исчезнат нашата планета и цивилизација во огнот на злобниот астероид 2005 YU55. Bruce Willis тажно посматрал како не заобиколува убиецот од својата летачка чинија наоружана со атомски бомби.

И така, ништо не се случи. Со астероидот 2005 YU55 не слетаа вонземјани, нити Исус дојде на земјата за да им суди на живите и мртвите и да ги казнува читателите на порно магазините и комунистите! Колку досасно...

alt

Човечката раса во последново десетолетие се покажа доста отпорна на Армагедон. Само во 2011-та покажавме заби во повеќе наврати. Американскиот христијански фундаменталист Harold Camping стручно дојде до заклучок дека ќе бидеме уништени на 21.5. во рацете на божјиот гнев, кога само 3% од светската полулација ќе оди во рајот, додека за сите останати е резервирано место во пеколот. Откако го преживеавме и тоа, тој најави нов датум - 21.10., денот кога започнува „спиритуалното судење“. Хмм, некако и тоа не заокружи...

alt

Но, не само христијанските фанатици се единствени кои не веруваат во наука! Напротив, New Age-овците се далеку покреативни. На 9-тата полна месечина, во Земјата требало да удри комета C/2010 X1, позната под името Elenin, која со својата мега површина од 2км, требаше да го избрише човештвото. Друга пак беа уверени дека популарната Планета Х на која ќе јаваат вонземјани од ѕвездениот систем Zeta Reticulli, ќе дојде и ќе ни всади нешто во мозокот преку кое ќе не контролира и попат ќе ги променат магнетните полови на Земјата. Секако дека овогодинешниот земјотрес во Јапонија беше директна последица на Zeta Reticulli !

alt

Според досегашниве факти, некако логички се наметнува дека ниту озлогласената 2012-та нема да ни донесе ништо ново. Маите и John Cusack можат да зборуваат што сакаат, на луѓето и лебарките нема да им падне ниту влакно од главата.

Сепак, не смееме да бидеме толку самоуверени... Сéуште не го знаеме точниот датум на ZOMBIE Apocalypse. E тогаш сме нае*але...

alt

Врати се на првата страна.

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?