Најпопуларната социјална мрежа во светот, со скоро една милијарда корисници е навистина феномен кој што го има сменето погледот на светот и ставот кон животот на луѓето. Сите ние го користиме, добар дел не можат дури ни да го замислат сопствениот живот без него. Затоа ние ви даваме некои интересни податоци за кои можеби не сте знаеле, a во некои од нив сигурно и ќе се препознаете самите себе.

fb

1. Еден од тринаесет луѓе во светот користат Facebook.

2. 85 % од студентите од целиот свет користат FB, а 70 % од нив го користат секој ден.

3. Луѓето од цел свет минуваат повеќе од 700 милијарди минути месечно на FB.

4. Од 2010 година, психолозите востановија нова патолошка дијагноза која што ја нарекоа „Фејсбук зависничко растројство“ - FAD (Facebook Addiction Disorder).

alt

5. Повеќе од 60 % од мажите и жените го имаат користено FB за да ги ’демнат‘ и ’манијачат‘ своите поранешни партнери.

6. Во секој еден час, 3 000 000 линкови се постираат на FB.

7. Во секој еден час, 4 452 000 настани се постираат на FB.

8. Во секој еден час 3 969 000 фотографии се тагираат на FB.

9. Во секој еден час 5 553 000 статуси се обновуваат на FB.

10. Во секој еден час 6 милиони нови пријателства се создаваат на FB.

alt

11. Во секој еден час 8 148 000 фотографии се аплоудираат на FB.

12. Во секој еден час се испраќаат 8 148 000 пораки.

13. Во секој еден час се постираат 3,1 милион коментари.

14. Без сомнеж, основачот на FB, Mark Zuckenberg ќе ’ожнее‘ милијарди долари од неговиот IPO (initial public offering). Моментално само на овој начин тој заработува половина милион годишно. А бидејќи дечкото е скромен, донел закон во фирмата со кој од 1 Јануари наредната година, ја лимитира заработката на само еден долар (од оваа активност, се разбира).

15. Линковите поврзани си секс на FB, се споделуваат 90 % повеќе од сите останати.
 
16. Според истражувањата, луѓето кои имаат врска на FB, се посреќни од оние кои се сингл.

alt

17. Над 25 % од корисниците, барем еднаш биле банирани и профилот им бил целосно забранет и избришан.

18. FB е причина за еден од секој пет разводи.

19. 36 % од корисниците се вклучуваат на FB, веднаш после секс.

20. Луѓето кои го користат FB и на нивните мобилни телефони се дупло поактивни на FB од останатите, ’нормални‘ корисници.

21. Во 2008 година, 23 годишната Lauren Michaels од САД направи група со име „Ми треба Секс“ на FB. За само 10 минути имаше веќе 35 членови, а до наредниот ден ’намами‘ помеѓу 100 и 150 мажи, со кои само во тековниот месец, со повеќето имала и секс. После тоа, FB ја избриша нејзината страна. 

22. 39 годишен татко од Pennsylvania, САД, беше уапсен затоа што отворено ја запрашал својата 13 годишна ќерка за секс преку FB.

fb1

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?