„Во светот постојано се случуваат мистерии за кои што науката има се помалку објаснувања.“

Такви се и многубројните сведоштва на луѓето кои тврдат дека имале средба со НЛО, но многумина од нас овие тврдења ги сметаат за шега и не ги земаат за озбилно. Како и да е, ние, во кратки црти,  ќе ви ги објавиме 5-те најголеми НЛО мистерии кои до ден денешен не се откриени, па вие внимавајте каде одите по 12 часот, навечер:

1. За време на Втората светска војна американските, англиските, германските и француските пилоти виделе светлечи објекти кои што не можеле да си ги објаснат. Овие објекти го имаат добиено името Foo Fighters, се претпоставува по германскиот збор Feuer што значи огин.

2. Во 1942 година се појавува фотографија на која што јасно се гледа НЛО во облик на шешир, птица или чинија, а сопственик на таа фотографија тврди дека истата ја има добиено од уличен фотограф во Кина.

3. Во 1947 година еден морнар пријавува дека видел 6 НЛО-а како летаат над Maury во Вашингтон. Утредента, според морнарот, во неговиот дом дошле луѓе во црно и му се заканувале на никому да не кажува за неговата средба со НЛО-то.

4.  Во тек на една потера во САД, по еден неидентификуван објект над езерото Супериор, во 1953 година, снемува еден авион на војската на САД. Според контролата на летање – тие за целото време ги следеле и двата објекта, и НЛО-то и авионот, се до моментот кога двата објекта се споиле во еден на екранот и исчезнале.

5. ВО текот на една ноќ, во 1965 година, жителите на Kecksburg од Pennsylvanija слушнаа силен удар во блиската шума. Според очевидци се работело за објект во облик на жар, кој од надвор целиот бил испишан со хиероглифи. Војската веднаш по настанот го заобиколила целото подрачје, а во 2005 година од НАСА стигнало објаснување дека тогаш, всушност, се работело за паднат руски сателит.

alt

altОтвори Тефтер, види нешто друго!

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?