„Пред некој ден заоѓањето на сонцето во Њујорк беше посебна глетка.“

Се работи за фенoмен кој што се појавува два пати во годината и кој е познат под името Menhattanhengen. Имено два пати во годината зраците од сонцето совршено се поклопуваат со линиите на улиците во Големото Јаболко и создаваат глетка која што е слична на онаа во Stonehenge. Њујоркчаните воодушевено го пречекаа овој момент. Погледнете!

alt

alt

  alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

За останати текстови, кликни тука!

barate


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?