Гледајќи телевизија пред некој ден во ноќните часови, се појави реклама со прашањето „Дали ќе ги надживетее вашите пари?“

 

Срцето веднаш почна да ми чука забрзано. Секако дека плаќам придонеси преку фирмата каде што работам за пензиско, но главно само затоа што возрасните отсекогаш велат дека така треба (а бидејќи сум во 30-тите, би требало да сум една од нив сега) – а не затоа што разбирам каде одат моите пари или што се случува кога тие ќе стигнат таму. Што се однесува до други инвестиции, дали и тие се бројат?

Претпоставувам дека многу жени се како мене: совршено способни да се справат со сложноста на штедење и инвестирање, но можеби не поттикнати доволно и да го прават тоа. Можеби длабоко во себе самите сме исплашени или несигурни – во една  анкета од страна на Велс Фарго во 2013 година 41% од најбогатите жени рекле дека „воопшто не биле“ уверени во донесување одлуки за инвестирање – или, можеби, тоа е само затоа што не сме во можност да најдеме време.

Како и да е, сега е вашата шанса да го дознаете што се случува со парите. А јас сакам да ви помогнам. па затоа ајде да отвориме дискусија во коментарите под овој текст. Прашајте што сакате да знаете за парите. Сигурно ќе се најде некој што ќе знае да одговори на тоа прашање.

Потоа поставете ги и вашите други прашања во врска со штедење, инвестирање и пензија. Прашајте не во „коментарите“, а ние ќе се обидеме што поскоро да ги дознаеме одговорите и ќе ги споделиме со вас.

 

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?