Уште од одамна маслиновото масло се смета за свето, особено на подрачјето на медитеранот.

maslinovo

Уште од одамна маслиновото масло се смета за свето, особено на подрачјето на медитеранот. Освен што се користи во исхраната, тој е и природен аналгетик за многу болести. Плодовите на маслинките се преполни со хранливи состојки, витамини и лековити својства. Некои од нив се антибактеристки, антивирусни и противвоспалителни. Како лек има повеќекратна примена, па се користи за:

- Лечење дијабетес
- Лечење жолчка
- Лечење рак на дојка
- Лечење воспаление на грло
- Помага при слабеење
- Помага при болести на желудникот
- Го обновува влакното на косата
- Ја ублажува болката во мускулите

maslinovo

Па, зар ова не е доволно за да го зголемите консумирањето на маслиново масло?

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?