Ова сигурно не сте го знаеле за тетка Махиде од парампарче.

Хумејра Акбај во Турција е многу попозната како пејачка, отколку како актерка иако на нашата јавност и стана позната со улогата на Махиде, тетката на главниот негативец Харун која сака да му го среди животот и да му ја врати саканата Дилара. Хумерјра во младоста била вистинска убавица со преубав глас, а особено голем успех бележи во 70-тите години на минатиот век. Нејизниот последен албум е издаден во 1998 година, а покрај пеењето таа се појавува и во голем број познати турски серии и играни филмови.

 

 

barate

 

loading...

Booking.com