Прекрасната Маика Маковски е позната музичарка од Шпанија која полека ја освојува и светската музичка сцена.

Таа е родена во Мајорка а нејзиниот татко е родум од Буково (село во близина на Битола), додека мајка и по потекло е од Андалузија. Нејзината музика веќе години наназад привлекува огромно внимание во светски рамки. Покрај Маика, во бендот кој го носи нејзиното име, членуваат и Давид Мартинез, ЈЦ Луке и Сарим Помело. Послушајте неколку нејзини песни
 

 


Booking.com