Првата Стокхолм колекција е лансирана во 1984 година, но секое ново издание се заснова на исти практични принципи на скандинавски дизајн, кои донесуваат функционални и убави парчиња, по пристапни цени.

 ikea1

Првата Стокхолм колекција е лансирана во 1984 година, но секое ново издание се заснова на исти практични принципи на скандинавски дизајн, кои донесуваат функционални и убави парчиња, по пристапни цени.

ikea2

И новата Стокхолм 2017 колекција која во април ќе пристигне во продавниците, не отстапува од тоа, а воедно донесува и големи трендови на едно место.
ikea8

Големите и удобни софи се покриени со кадифе и доаѓаат во црвена, сина и сива боја и се одлични за мрзливите моменти поминати во вашиот дом.

ikea3

Јапонскиот минимализам во оваа колекција најмногу се согледува во послужавниците, но до израз доаѓаат и садовите.

ikea4

Стокхолм 2017 се состои од 47 парчиња од кои повеќето се инспирирани од природата и традиционалните занаети. Дрвото и стаклото заземаат голем дел од колекцијата, а јутените материјали и рачно ткаените килими добро се вклопуваат во оваа филозофија.

ikea5

Кои од овие парчиња со задоволство би сакале да ги видите во својот дом?

ikea6

ikea7

ikea9

ikea10

ikea11

ikea12

 

 

 


Booking.com