Оваа сезона до мода се правоаголни облици, интересни и едноставни дезени, но и геометриските шари комбинирани со пастелни и сиви бои.

Порано во осумдесеттите секој стан мораше да има тепих. Тепих под креветот, под трпезариската маса, па еден во ходникот, од секоја страна на брачниот кревет, помал во кујната, во купатило, т.е. се одеше дури до таму што дури и шолјите во тоалетите се покриваа со теписи. А често и целите станови беа обложени со теписи кои го покриваа целосно станот од ѕид до ѕид. Но, тогаш некако на сите им здосади. Луѓето почнаа да се откажуваат од тие влакнести детали во станот, им собораа прашина, па следуваа неколку десетици години во кои теписите беа на лош глас.

Но, денес теписите повторно се вратија на голема врата. Во мода се со правоаголни облици, со едноставни интересни дезени, а поприлично се популарни и геометриските дезени комбинирани со пастелни и сиви бои чии предводници се познатото дизајнерското дуо Scholten & Baijings кои се познати по нивната соработка со шведскиот гигант Икеа. Погледнете неколку нивни но и други теписи за кои сме сигурни дека ќе најдете место во вашиот дом.

Премини на следната страна >>

 


Booking.com