Станот од 95 милиони долари се наоѓа на престижната њујоршка адреса 432 Park Avenue и од него се гледа целото Големо јаболко.

Ексклузивниот стан се наоѓа во една од најновите, но и највисоките станбени згради не само во Њујорк, туку и на целата западна полутопка. Пентхаусот од кој се пружа извонреден поглед на Менхетен, океанот и Централ парк вреди астрономски 95 милиони долари и веќе има сопственик.

Зградата е висока 425 метри со што е повисока од Empire State Building и од One World Trade Center. Има 104 станови, а секој од нив е преку 2700 квадратни метри. Цените се движат од 16,95 до 82,5 милиони долари.

Облакодерот на престижната адреса е проектиран од страна на архитектот Рафаел Виноли, а неговата изградба траеше само три години. Во него има приватен ресторан за станарите со тераса, спа центар и базен долг 23 метри, вински подрум и конференциска сала.

Првите станари во зрадата ќе се вселат на почетокот на следната година, а продажбата на становите и покрај превисоката цена, оди добро.

Па, дали би живееле во ваква „гајба“?

 


Booking.com