Кој е вашиот омилен цитат од македонски филм?

od balcak

Цитатите кои се провлекуваат низ македонски филм засекогаш ни остануваат врежани во умот, па неретко ги употребуваме во ситуации кога сметаме дека соодветно одговараат:

„Сите ќе умрете, некои после, некои сега, никој не живее вечно... Знам, сега ми кажа директорот“ – Викенд на мртовци
„Ај да ми бидеш живо и здраво детуле. Да пораснеш големо. На лице бело и црвено како тетовско јаболко, на снага – вита ела пиринска. Грло бисер да ти рони. Гласот да ти биде како на славејче…“ – Мис Стон
„Како ќе живееш ти без мене?“ – Сенки
„Бекни бе, ќе ми снема лента“ – Тетовирање
„Е*ати животот ако не си спремен да умреш за него“ – До балчак
„Луѓето се како кондури - одат во пар“ – Трето полувреме
„Ќе врне. Касаат мувите“ – Пред дождот
„Не сакам да бидам пеперутка со подгорени крилја“ – Исправи се Делфина
„Смртта има смисол само ако заплаче некој по покојникот“ – Збогум на 20-тиот век

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?