Вагите се сметаат за романтични личности, но понекогаш знаат да бидат наивни, премногу попустливи, но и неодлучни.

 1 ramnotezha

Вагите се сметаат за романтични личности, но понекогаш знаат да бидат наивни, премногу попустливи, но и неодлучни. Со цел да пронајдете рамнотежа во вашиот живот, денес ви даваме неколку совети за кои секако вреди да размислите.

- Напишете листа со задачи кои треба да ги извршите во тековниот, но и во наредниот период, со цел да останете организирани и да го избегнете дополнителниот стрес

- Кога треба да донесете важна одлука, земете лист хартија и пенкало, и запишете ги сите аргументи „за“ и сите аргументи „против“ таа одлука, па пореално и подетално ќе можете да ја согледате целата ситуација

- Настојувајте да ги изразите своите емоции преку музика, сликање или јога

- Кога ќе согледате дека ситуацијата е надвор од вашата контрола, тогаш научете да се оддалечите од неа

- Дозволете си себеси повремено да уживате и целосно да се опуштите со оние кои ги сакате, а никако не заборавајте да бидете умерени

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?