Нов провокативен тренд на Инстаграм што е толку популарен што не веруваме дека ќе ги прескокне и нашите простори.

Станува збор за профилот Cheeky exploits на кој корисниците ги оставаат своите фотографии од разни светски локации, но на кој се гледаат нивните голи задници. Последната од фотографиите е направена во Дубровник и тоа сред Страдун. Самиот профил за многу кратко време има собрано преку 200.000 следбеници, а како што и самите можете да видите, трендот веќе се појави и во Хрватска. На страницата е објавена фотографија од млада девојка како се шета низ центарот на Дубровник и го покажува голиот задник.

Градината во Кенсингтонската палата

Сепак, станува збор за тренд кој најчесто го практикуваат туристи, а на интернет веќе можете да сретнете фотографии на кои во преден план е нечиј задник и кои се споделуваат со хаштагот belfi.

Па што мислите, дали овој тренд наскоро ќе стигне и во Македонија?

 


Booking.com