WHERE

Кликни тука и внесете го вашиот субјект бесплатно >>

Дупени бич

Контакт Плажа
https://www.facebook.com/dupeni.beach

Опис

Плажата во Долно Дупени позната како Дупени бич (Dupeni Beach) се смета за најдобра плажа за одмор на Преспанското Езеро, а бистрата вода и ситниот песок се само мал дел од она што го нуди. Селото Дупени го има добиено името со топонимизација на етникот во множина дупјани, што се однесува за луѓе што доаѓаат од местото  дупа, со значење вдлабнато место, дупка. Според пописот од 2002 година, селото Долно Дупени брои 235 жители, сите Македонци. Плажата важи за една од најголемите песочни плажи во Македонија и дефинитивно една од најубавите на Преспанското езеро. Плажата поради нејзиното име ја нарекуваат и плажа на вљубените. Од самата плажа можете да го посетите и островот на змиите каде се стигнува за еден час и половина.

 

Специфики

Атракција Плажи

Локација

Македонија

Коментари

 

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com