WHERE

Кликни тука и внесете го вашиот субјект бесплатно >>

Потпеш (Канео)

Контакт Плажа
http://plazapotpes.mk/

Опис

Веднаш зад карпата, под црквата Св. Јован Канео во преубав природен амбиент се наоѓа познатата охридска плажа Потпеш. До неа се стигнува по мостот на желбите. каде треба да си го допрете својот хороскопски знак на табличката и да фрлите некоја метална паричка, за да се фати „магијата“. Потоа одите зад карпата и доаѓате до најволшебното место во Македонија кое на само неколку минути од центарот на Стариот град, а толку далеку од градскиот метеж и бучава. Што се однесува до името постојат две легенди кои се поврзани со името на оваа плажа. Во едната се вели дека името настанало од „под пештера“ или бидејќи се наоѓа на место каде можете да врвите само пешки. Како и да е оваа камена плажа меѓу народот позната и како плажата Канео дефинитивно е една од најубавите и најатрактивните плажи во Македонија. 

Специфики

Атракција Плажи

Локација

Охрид, Македонија

Видео

Коментари

 

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com