WHERE

Кликни тука и внесете го вашиот субјект бесплатно >>

Рибник Нежилово

Контакт +389 70 303 029

Опис

Во атарот на село Нежилово на реката Бабуна се наоѓа рибникот на пастрмка Нежилово.Нежилово е оддалечено 45 км западно од општинскиот центар. Се наоѓа во подножјето на планините Јакупица и Даутица, од левата страна на реката Бабуна. Од 1998 год активно работи рибникот Нежилово. Капацитетот на риба е 20 t/ на годишно ниво. Рибникот е целосно приватна инвестиција. Во тек е изградба и на хотел во склоп со рибникот. Ресторанот е со капацитет од 150 седишта. Ресторан рибникот е посетен од домашни посетители, но многу често во убавината уживаат и странските посетители. Особено е зголемена посетеноста на ресторанот за време на викенд и за празник. Во рибникот се одгледуваат калифорниска, златна и мавровска- златовчица пастрмка.  Уживателите на природата често од градскиот метеж поминуваат незаборавни моменти.

Специфики

Кујна и вид: Национални, Рибник
Карактеристики: Промоции, Тематски вечери, Бизнис ручеци, Прослави, Тераса, Амбиент, Традиционален, Погоден за деца, Место за пушење, Топ локација, Прекрасна глетка, Покрај вода, Жива музика, Винска карта, Паркинг

Локација

Велес, Македонија
с. Нежилово

Коментари

Loading...

 

ПОПУЛАРНО

WHERE CITY GUIDE

Хотел "Томче Софка" е лоциран непосредно до центарот на Скопје во Градскиот парк. ...
Во непосредна близина на најатракивните градски знаменитости хотел ЕПИНАЛ е идеално лоциран во центарот на Битола. ...
Една од најдобрите меани во градот
Duvet (Центар) Хотелот се наоѓа во центарот на градот буквално минути пешачење од плоштадот. ...
Националниот ресторан "МАКЕДОНСКА КУЌА" е најафтентичното обележје на македонскиот дух во угостителството. ...