WHERE

Кликни тука и внесете го вашиот субјект бесплатно >>

Елена Ристовска

Контакт Моб: +389 78 384 728
https://www.facebook.com/ElenaRistovskaDesign/

Опис

Ристовска создава форми и облици кои не ја губат целосно нивната реалистичка асоцијација, но ги стилизира и прегрупирува со што добиваат на оригиналност. Овде се среќаваат зборови од приказни, мистични симболи, еманати на природата, но и урбани елементи, градски перцепции и сите тие остануваат некатегоризирани, се мешаат и делуваат со сопствена трансцеденталност. Ова е творештво кое заслужува внимание бидејќи претставува комплетна синтеза на знаењето и творечката вештина на Ристовска која што успева да ја трансформира теоретската поткрепа како историчар на уметност и естетски да ја материјализира.

Специфики

Дејности&производи: Накит
Асортиман: Рачно изработен накит.

Локација

Скопје, Македонија
Иван Цанкар

Коментари

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com