WHERE

Кликни тука и внесете го вашиот субјект бесплатно >>

Ланч Бар Кадмо

Контакт 046 258 720

Опис

Постоењето на Охрид отсекогаш е поврзано со легендата за Кадмо. 

Според легендата на Кадмо Фениканецот синот на Агенор, крал на Феникија, од страна на Делфското про­ро­чиш­те му било ре­чено дека треба да изгради град и да го крсти Теба. Кадмо така и направил, дошол во Беотија ,го нашол из­во­рот од Арес чуван од џиновска змија. Откако ја убил змијата ја оснива Теба и се жени за Хармонија, ќерката на Арес и Аф­ро­ди­та, при што станува смртник кој се жени за божица. Во длабока старост Кадмо и Хармонија биле при­нудени да ја на­пуштат Теба. Тие одат во земјата на Енхелејците (луѓето ја­гули ) на бреговите од бе­ло­то езеро (античкото име за Ох­рид­ско­то езе­ро ) каде основаат град за своите поколенија. На крајот од своите животи Кадмо и Хармонија се претвараат во змии. Нивните тела наводно биле пог­ребани во гробница на бреговите на црната ре­ка која се излива од езерото.

Специфики

Музика: Pop, Rock&Roll, Jazz, R&B, Rap, Techno, Dance, Disco, 80's, 90's, Evergreen
Работно време: 08:00 - 24:00/01:00
Карактеристики: Храна, After Work, Тераса, Место за пушење, Дизајн, Амбиент, Топ локација, Прекрасна глетка, Покрај вода, Ди-џеи, WiFi

Локација

Охрид, Македонија
Коста Абраш 9, Охрид

Коментари

 

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com