Секоја жена би требало да се грижи за здравјето на својата интимна зона.

 intimno

Секоја жена би требало да се грижи за здравјето на својата интимна зона. Тоа е лесно да се направи доколку се придржувате до правилата кои ги препорачуваат гинеколозите.

1. Запаметете дека вие не сте гинеколог

Колку и да го познавате своето тело и што му одговара нему, не лекувајте се на своја рака. Во аптеката се достапни многу лекови за третирање на вагинални инфекции, но ви советуваме да нег и користите без консултации со гинеколог.

2. Внимавајте кога купувате долна облека

Танга или обични гакички? Многу експерти имаат поделено мислење по ова прашање. Но, едно е јасно: Долната облека треба да биде удобна, а не само модерна.

3. Обилни менструации

Доколку менструацијата ви трае повеќе од 5 дена, не занемарувајте го ова. Постојат жени кај кои тоа е природно, но доколку со вас тоа не е случај, а ви се случува менструацијата да ви биде обилна и да трае подолго, тогаш веднаш обратете се на гинеколог.

4. Не давајте си дијагноза базирајќи се на читањата на интернет

Повеќето се склони кон „гуглање“ на симптомите и што тие значат. Со ова можете да дојдете до многу неточни заклучоци. Наместо Гугл, прашајте гинеколог.

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?