За жал, во денешно време речиси секој е изложен на стрес.

 stres

За жал, во денешно време речиси секој е изложен на стрес. Премногу обврски, брз живот и секојдневните нервози го одземаат вашиот мир. За таа цел треба да пронајдете начини за да го намалите истиот и да уживате во животот. Така, треба да сфатите дека секој прст на вашите раце е важен за оваа корисна јапонска техника.

Палец

Масирањето на палецот ги намалува емоциите како што се анкциозност, нервоза и грижи.

Показалец

Масирањето на овој прст може да го намали одредениот страв кој го чувствувате.

Среден прст

Масирањето на средниот прст може да го контролира чувството на бес и неволност.

До малиот прст

Масирањето на овој прст може да го намали чувството на депресија и тага. Исто така може да станете многу порешителни.

Мал прст

Може да ја намалите анкциозноста и да го зголемите оптимизмот и самодовербата.

За создавање хармонија помеѓу животната енергија и телото, фатете го прстот од спротивната рака, така што ќе го опфатите со сите прсти и палецот. Секој прст држете го околу две минути. Кога ќе почувствувате пулсирање, ќе знаете дека овој метод функционира.

За да го смирите умот, лесно притиснете го центарот на дланката со палецот од другата рака и држете така една минута. Техниката можете да ја примените секојпат кога сакате да создадете внатрешен баланс и да останете смирени и позитивни.

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?