Научниците од САД откриле дека личностите кои спијат повеќе од девет часа дневно, повеќе се склони да имаат ноќни мори.

 

Научниците од САД откриле дека личностите кои спијат повеќе од девет часа дневно, повеќе се склони да имаат ноќни мори. Групата истражувачи објавила истражување каде што биле вклучени 846 личности. Истражувачите ги прашувале учесниците колку често во последните две седмици имале ноќни мори и колку тие биле страшни.

Еве зошто циметот е добар за дијабетичарите >>

Кај испитаниците било утврдено дека ноќните мори најчесто се појавуваат поради загриженост да не направат некој погрешен чекор. Така, дошле до заклучок дека стресот и загриженоста биле први на листата за појава на ноќни мори. Покрај тоа, било утврдено и дека повеќе од девет часа сон ја зголемува можноста за ноќни мори. Со ова истражување не било утврдено колку алкохолот или физичката активност влијаат на ноќните мори.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?