Претераното потење е проблем со кој се соочуваат повеќе луѓе, особено во текот на летните месеци кога температурите се високи.

Претераното потење е проблем со кој се соочуваат повеќе луѓе, особено во текот на летните месеци кога температурите се високи. Затоа ви прикажуваме неколку совети кои може да ви помогнат во ова.

1. Избегнувајте зачинета храна и кофеин

Консумирањето кофеин и зачинета храна може да ја поттикне работата на потните жлезди.

2. Често користење дезодоранс

За најдобро да ги искористите предностите на дезодорансот, нанесувајте го попладне или приквечер. Исто така дезодорансот повторно можете да го нанесете и утрото. Не грижете се дали ќе се измие откако ќе се туширате, затоа што состојките до тогаш веќе се пробиле под кожата.

1 potenje

3. Внимателно избирајте ја облеката

Облеката од материјал од полиестер и свила не е најдобар избор во овие ситуации, затоа што кожата не може доволно да дише. Затоа, настојувајте што повеќе да носите облека од памук, доколку сакате да се заштитите од дамките од пот.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?